Search

Technical Discussion Group Forum

This forum is provided for user discussion. While Beacon EmbeddedWorks support staff and engineers participate, Beacon EmbeddedWorks does not guarantee the accuracy of all information within in the Technical Discussion Group (TDG).

The "Articles" forums provide brief Articles written by Beacon EmbeddedWorks engineers that address the most frequently asked technical questions.

To receive email notifications when updates are posted for a Beacon EmbeddedWorks product download, please subscribe to the TDG Forum of interest.

TDG Forum

PrevPrev Go to previous topic
NextNext Go to next topic
Last Post 04 May 2009 10:00 AM by  AlanREI
loosing compact flash card after CE suspend/wake cycles
 1 Replies
Sort:
You are not authorized to post a reply.
Author Messages

steve



New Member


Posts:20
New Member


--
10 Mar 2009 12:39 PM
    We're running the standard iMX31 ZOOM LITEKit, LoLo 2.4.0p1, and have problems loosing the CF card in CE50 after suspend & wake cycles. For example, if the system enters Suspend (either with system timers or forced via Start-Suspend), then wake-up (via touch screen) at least two cycle, you will loose the CF card. Either you will get a CE error box looking to select the desired CF driver, or the system will hang trying to navigate a couple directories into the CF card.

    Performing Suspend-Wake-Suspend-Wake, then navigating around the CF card will lock up the system every time. This happens with our builds or any LPD example bins that include the CF card, our hardware or the ZOOM LITEKit, any CF supplier.

    We have not found changing any of the PccStrobe register entries in the IMX31 PCMCIA Driver have made any improvements. We usually mount the CF in LoLo, then load the CE image from that. Our user applications (exe's) run from the CF card. We avoid hangs by not allowing the system into Suspend, but we need to improve battery life in the product, so this is now an issue.

    Any tips out there?
    Thanks

    AlanREI



    New Member


    Posts:
    New Member


    --
    04 May 2009 10:00 AM
    hey sps.. please see my reply to my benchmark thread which you commented on this issue.

    Forum moderators... Is there anyway we can message a user directly which he may get e-mail notification? It is easy to overlook messages on this forum while busy with other tasks.
    You are not authorized to post a reply.