Search

Technical Discussion Group Forum

This forum is provided for user discussion. While Beacon EmbeddedWorks support staff and engineers participate, Beacon EmbeddedWorks does not guarantee the accuracy of all information within in the Technical Discussion Group (TDG).

The "Articles" forums provide brief Articles written by Beacon EmbeddedWorks engineers that address the most frequently asked technical questions.

To receive email notifications when updates are posted for a Beacon EmbeddedWorks product download, please subscribe to the TDG Forum of interest.

TDG Forum

PrevPrev Go to previous topic
NextNext Go to next topic
Last Post 08 Jan 2007 11:48 AM by  cuccosss@gmail.com
toolchain m5475evb problem
 5 Replies
Sort:
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
cuccosss@gmail.com
New Member
New Member
Posts:


--
27 Dec 2006 11:32 AM
    Hi.
    I have a problem with toolchain:
    Configuring in ./bfd
    configure: loading cache ./config.cache
    checking build system type... (cached) i686-pc-linux-gnu
    checking host system type... (cached) i686-pc-linux-gnu
    checking target system type... (cached) m68k-unknown-linux-gnu
    checking for i686-pc-linux-gnu-gcc... (cached) gcc
    checking for C compiler default output file name... a.out
    checking whether the C compiler works... yes
    checking whether we are cross compiling... no
    checking for suffix of executables...
    checking for suffix of object files... (cached) o
    checking whether we are using the GNU C compiler... (cached) yes
    checking whether gcc accepts -g... (cached) yes
    checking for gcc option to accept ANSI C... (cached) none needed
    checking for library containing strerror... (cached) none required
    checking for a BSD-compatible install... (cached) /usr/bin/install -c
    checking whether build environment is sane... yes
    checking for gawk... (cached) gawk
    checking whether make sets $(MAKE)... (cached) yes
    checking for style of include used by make... GNU
    configure: error: source directory already configured; run "make distclean" there first
    make[1]: *** [configure-bfd] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50'
    make[1]: Entering directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50'
    /bin/sh /home/diego/LinuxTools/insight-6.3.50/mkinstalldirs /opt/logicpd/ColdFire/m68k-linux/gcc-3.4.3-glibc-2.3.5 /opt/logicpd/ColdFire/m68k-linux/gcc-3.4.3-glibc-2.3.5
    make[2]: Entering directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50/bfd'
    make[2]: *** No rule to make target `install'. Stop.
    make[2]: Leaving directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50/bfd'
    make[1]: *** [install-bfd] Error 2
    make[1]: Leaving directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50'
    make: *** [insight] Error 2
    diego@ubuntu-diego:~/LinuxTools$


    Any idea?
    Thk
    ashwinb@logicpd.com
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    28 Dec 2006 07:52 AM
    Posted By Cuccosss on 1 May 2006 3:9 PM

    configure: error: source directory already configured; run "make distclean" there first
    make[1]: *** [configure-bfd] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50''
    make[1]: Entering directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50''




    Perhaps you can run running "make distclean" in the 'bfd' directory before trying to Configure it again..
    cuccosss@gmail.com
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    28 Dec 2006 12:18 PM
    ok...but i have a new problem:

    make[2]: Leaving directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50/etc'
    make[2]: Entering directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50/tcl'
    make[3]: Entering directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50/tcl/unix'
    make[3]: *** No rule to make target `install'. Stop.
    make[3]: Leaving directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50/tcl/unix'
    make[2]: *** [install] Error 2
    make[2]: Leaving directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50/tcl'
    make[1]: *** [install-tcl] Error 2
    make[1]: Leaving directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50'
    make: *** [insight] Error 2
    diego@ubuntu-diego:~/LinuxTools$

    thk
    cuccosss@gmail.com
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    28 Dec 2006 12:22 PM
    ops...i see this error:

    checking for main in -lieee... yes
    checking for main in -linet... no
    checking for net/errno.h... no
    checking for connect... yes
    checking for gethostbyname... yes
    checking how to build libraries... static
    checking for ranlib... ranlib
    checking if 64bit support is requested... no
    checking if 64bit Sparc VIS support is requested... no
    checking system version (for dynamic loading)... [color=red:qcasx0zt]/home/diego/LinuxTools/insight-6.3.50/tcl/unix/configure: line 7061: syntax error near unexpected token `)'
    /home/diego/LinuxTools/insight-6.3.50/tcl/unix/configure: line 7061: ` OSF*)'
    configure: error: /home/diego/LinuxTools/insight-6.3.50/tcl/unix/configure failed for unix
    make[1]: *** [configure-tcl] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50'
    make[1]: Entering directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50'
    /bin/sh /home/diego/LinuxTools/insight-6.3.50/mkinstalldirs /opt/logicpd/ColdFire/m68k-linux/gcc-3.4.3-glibc-2.3.5 /opt/logicpd/ColdFire/m68k-linux/gcc-3.4.3-glibc-2.3.5
    make[2]: Entering directory `/home/diego/LinuxTools/obj/insight-6.3.50/bfd'


    at the line 7061 of /home/diego/LinuxTools/insight-6.3.50/tcl/unix/configure:

    # There used to be code here to use FIONBIO under AIX. However, it
    # was reported that FIONBIO doesn't work under AIX 3.2.5. Since
    # using O_NONBLOCK seems fine under AIX 4.*, I removed the FIONBIO
    # code (JO, 5/31/97).

    OSF*)
    cat >> confdefs.h <<\EOF
    #define USE_FIONBIO 1
    EOF

    echo "$ac_t""FIONBIO" 1>&6
    ;;
    SunOS-4*)
    cat >> confdefs.h <<\EOF
    #define USE_FIONBIO 1
    EOF

    echo "$ac_t""FIONBIO" 1>&6
    ;;
    ULTRIX-4.*)
    cat >> confdefs.h <<\EOF
    #define USE_FIONBIO 1
    EOF

    echo "$ac_t""FIONBIO" 1>&6
    ;;
    *)
    echo "$ac_t""O_NONBLOCK" 1>&6
    ;;
    esac



    any idea please?
    thk
    richh@logicpd.com
    New Member
    New Member
    Posts:52


    --
    02 Jan 2007 09:17 AM
    I did a search on Google for things related to your issue, and came up with this thread:

    http://mailman.isi.edu/pi...-January/053489.html

    The next few answers seem to agree there is an extra ' character in some configuration files:

    http://mailman.isi.edu/pi...-January/053495.html
    http://mailman.isi.edu/pi...-January/053509.html

    Looks like some kind of issue with the TCL files. Give it a try and let us know if it works.
    cuccosss@gmail.com
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    08 Jan 2007 11:48 AM
    perfect!!!!
    Thanks....
    I have one new question:
    Can i put an image jffs2 in my 5475evb board?
    As I can make to make the boot?
    Thanks
    You are not authorized to post a reply.