Search

Technical Discussion Group Forum

This forum is provided for user discussion. While Logic PD support staff and engineers participate, Logic PD does not guarantee the accuracy of all information within in the Technical Discussion Group (TDG).

The "Articles" forums provide brief Articles written by Logic PD engineers that address the most frequently asked technical questions.

To receive email notifications when updates are posted for a Logic PD product download, please subscribe to the TDG Forum of interest.

PrevPrev Go to previous topic
NextNext Go to next topic
Last Post 10 Jun 2010 04:01 PM by  richard.laborde@logicpd.com
USB device not reconized
 4 Replies
Sort:
You are not authorized to post a reply.
Author Messages
Mimic87
New Member
New Member
Posts:


--
12 Nov 2009 04:44 AM
    Hello,

    I'm not able to get an usb device working on the imx31 lite board.
    But i have the freescale linux operating system working as descriped on this forum in topic 1074.

    the command dmesg | grep -i usb in my terminal gives the following messages:

    usb: Host 1 registered
    usb: Host 1 registered
    usb: OTG HS Host registered
    usb: OTG HS Gadget registered
    usbcore: registered new interface driver usbfs
    usbcore: registered new interface driver hub
    usbcore: registered new device driver usb
    usbmon: debugfs is not available
    Initializing USB Mass Storage driver...
    usbcore: registered new interface driver usb-storage
    USB Mass Storage support registered.

    but when connecting an usb mass storage device, absolutely nothing happens.
    So my question: How do I enable the usb host controller, so it automatically loads the driver when connecting an usb device?

    Response will be appreciated
    srinivasan.mohan@honeywell.com
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    11 Jan 2010 03:50 AM
    Hi Mimic,
    Even i am also facing the same problem in my i.MX31 litekit.
    Have you got any resolution? If so please, post the same in this forum

    I would appreciate if others would like to give an attempt.
    srinivasan.mohan@honeywell.com
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    18 May 2010 06:12 AM
    Posted By Srinivasan on 11 Jan 2010 3:50 AM
    Hi Mimic,
    Even i am also facing the same problem in my i.MX31 litekit.
    Have you got any resolution? If so please, post the same in this forum

    I would appreciate if others would like to give an attempt.




    ###########################################################################3

    I could solve this problem by applying USB related patches from Timesys as suggested by LogicPD

    - Srinivasan
    donaldyeh
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10 Jun 2010 12:44 PM
    Posted By Srinivasan on 11 Jan 2010 3:50 AM
    Posted By Srinivasan on 18 May 2010 6:12 AM
    Hi Mimic,
    Even i am also facing the same problem in my i.MX31 litekit.
    Have you got any resolution? If so please, post the same in this forum

    I would appreciate if others would like to give an attempt.




    ###########################################################################3

    I could solve this problem by applying USB related patches from Timesys as suggested by LogicPD

    - Srinivasan





    Hi, Srinivasan:

    Could you give me the link where is the patches from Timesys? I have same problem as you and Minic.

    Thanks in advance.

    Donald
    richard.laborde@logicpd.com
    Basic Member
    Basic Member
    Posts:247


    --
    10 Jun 2010 04:01 PM
    Donald,

    You will have to contact Timesys for access.
    Thanks
    You are not authorized to post a reply.