Search

Technical Discussion Group Forum

This forum is provided for user discussion. While Beacon EmbeddedWorks support staff and engineers participate, Beacon EmbeddedWorks does not guarantee the accuracy of all information within in the Technical Discussion Group (TDG).

The "Articles" forums provide brief Articles written by Beacon EmbeddedWorks engineers that address the most frequently asked technical questions.

To receive email notifications when updates are posted for a Beacon EmbeddedWorks product download, please subscribe to the TDG Forum of interest.

TDG Forum

PrevPrev Go to previous topic
NextNext Go to next topic
Last Post 18 May 2009 03:29 PM by  mattwick
pata_fsl working?
 1 Replies
Sort:
You are not authorized to post a reply.
Author Messages

mattwick



New Member


Posts:
New Member


--
15 May 2009 09:49 AM
    Hi,

    Does anyone have a real hard drive working with the litekit? If so are you running it with pata or ata drivers? Is it fully functional with DMA etc?

    We are running a patched 2.6.24 kernel from the freescale PDK and have modified the gpio code to select the ata pins. We can connect a drive, identify the drive, and have basic communication working, using the pata_fsl driver. The problems we are having mostly occur with higher DMA levels, but we're having trouble tracking down the cause.

    If anyone has this working can you please post the necessary patch/source to get it up and running. Many thanks.

    mattwick



    New Member


    Posts:
    New Member


    --
    18 May 2009 03:29 PM
    It also works as an ide device using the ata instead of the pata drivers, but has the same DMA issues. Just FYI.
    You are not authorized to post a reply.