Search

Technical Discussion Group Forum

This forum is provided for user discussion. While Beacon EmbeddedWorks support staff and engineers participate, Beacon EmbeddedWorks does not guarantee the accuracy of all information within in the Technical Discussion Group (TDG).

The "Articles" forums provide brief Articles written by Beacon EmbeddedWorks engineers that address the most frequently asked technical questions.

To receive email notifications when updates are posted for a Beacon EmbeddedWorks product download, please subscribe to the TDG Forum of interest.

TDG Forum

Search this forum:
Search
You are not authorized to create a new topic
Page 4 of 5 << < 12345 > >>
Topics
 Replies
 Views
 Last Post
0 Replies and 1892 Views Documentation Updates for OMAP-L138 SOM-M1  1892  0 Started by  Deleted User AN 580 AM1808/OMAP-L138 SOM-M1 NAND Flash Programming and Use: New Document Revision A of the AM1808/OMAP-L138 SOM-M1 NAND Flash Programming and Use application note has been released. This document explains how to program and boot the NAND flash on the User Interface Board included in the AM1808 EVM Development Kit and the OMAP-L138 EVM Development Kit. You can download this document from the OMAP-L138 SOM-M1 (EVM) product page on Logic PD's support site or at: http://support.logicpd.com/Des...
0 1892
04 Sep 2013 12:46 PM
1 Replies and 1807 Views Graphics LCD not responding  1807  1 Started by  Deleted User Hi all, when I execute the code given by logicPD for LCD_graphics, No test pattern is displayed in Graphics LCD, please guide me
1 1807
by  fradaxxJump to last post
31 Oct 2012 10:43 AM
1 Replies and 1871 Views Power Sequencing / Level Shifting / Ioff issues...  1871  1 Started by  Deleted User Hi, Can someone please confirm this for me: 1) I just spun a board with a SOM OMAP138, and I left the IO_VOLT_SEL pin floating, so that the IO signals are 3.3V. 2) I then have some ICs (RS485 transceivers, external SRAM) on my custom baseboard that are powered by a different 3.3V (which share the same digital ground as the SOM). The question is that even though both the SOM’s IO signals and the external circuitry’s IO signals are at 3.3V, do I still need the “dual rail” level shifters (sim...
1 1871
by  nathankJump to last post
24 Oct 2012 02:38 PM
1 Replies and 2286 Views How to use ADS901 on OMAP-L138 EVM  2286  1 Started by  Deleted User Hi, I am new to DSP world and started to work with OMAP-L138 EVM lately. I am using OMAP-L138 SOM. My application requires continuous sampling and post-processing of 1 MHz analog signal. I have gone through the uPP documents that is designed to interface cleanly with high-speed analog-to-digital converters (ADCs). OMAP-L138 EVM Kit came with User Interface Board which has ADS901 A/D converter attached with it. I want to use that A/D converter to sample analog signal using uPP and DMA features...
1 2286
by  Deleted UserJump to last post
11 Oct 2012 12:57 AM
1 Replies and 1882 Views Buying the appropriate Evaluation kits  1882  1 Started by  Deleted User Hi Everyone, I want to develop the code to access all the peripherals of OMAP-L138. So to do this what are the Evaluation kits I have to purchase. Please give the information of this ASAP. With Regards, Prashant Mail: Prashantbiss.in
1 1882
by  Deleted UserJump to last post
09 Aug 2012 08:07 AM
0 Replies and 1705 Views DDR memory layout for ZOOM evaluation board  1705  0 Started by  yogeshahiray Hi , I want to know the DDR RAM llayout in ZOOM evaluation board. I want to know how DDR is divided for Linux kernel, DSPLink shared memory and file system. Please help me with this
0 1705
17 Jul 2012 07:26 PM
0 Replies and 1710 Views Problem with frame syncs of McBSP1  1710  0 Started by  Deleted User Hi, I want to use McBSP1 for transmission and reception of data.CLKX1 is provided as external(2.304MHZ) and FSX1 is configured to generate on every DXR to XSR copy. FSR1 is configured to be generated as external. CLKX1 is provided as the source for sample rate generator and CKR1 generated by sample rate generator. But, McBSP1 is not working at all, even though McBSP0 worked properly with the same configuration. The difference which i found out for McBSP0 and McBSP1 are in the layout of base boa...
0 1710
08 Jun 2012 03:53 AM
2 Replies and 1937 Views slow connecting and running via XDS100  1937  2 Started by  keithhall I have recently started using an L138 EVM (SN 4711M0066) and find that it is very slow. When connecting to the on-board USB emulator for the DSP from CCS4 it takes 1 min 15s for the DSP wake complete mesage to appear. I am using the supplied GEL from the Win CE SD card and loading the test programs from the same. The console messages during the emulator connect sequence report core:300MHz, DDR:150Mhz so I assume that this is ok. printf() to the console seems to take about 1s per call. More impor...
2 1937
by  keithhallJump to last post
15 Feb 2012 06:32 AM
0 Replies and 1764 Views Hardware files for SOM C6748  1764  0 Started by  David Luca Hello, We've downloaded the schematic files for the EVM OMAP L138 evaluation board, we've looked in TMDSEVML138-B_HW_Design_Files.zip, but we couldn't find the .DSN for the small processor board with TMS320C6748, I've tried the other files available on the website but we couldn't find them, any idea where they can be found This would allow us to speed up the design process. Thank you in advance, David.
0 1764
10 Jan 2012 09:02 AM
1 Replies and 12904 Views Boot up hangs at loading of kernel  12904  1 Started by  cyimei Hi, I'm running my SPI bootup using the following file on my OMAP L138 EVM. The program hangs when it is loading the kernel http://support.logicpd.com/auth/downloa ... ent20Kit/ AM1808/OMAP-L138 SOM-M1 U-Boot Software & Labs Here is the boot log: 8192 KiB M25P64 at 0:0 is now current device Booting kernel from Legacy Image at c0700000 ... Image Name: Linux-2.6.32-rc6 Image Type: ARM Linux Kernel Image (uncompressed) Data Size: 1912980 Bytes = 1.8 MB Load Addr...
1 12904
by  domer2000ndJump to last post
28 Dec 2011 08:59 PM
0 Replies and 1675 Views Power sequencing on the SOM6748  1675  0 Started by  rsmitch Is there any issues with power sequencing on the SOM6748 Near as I can tell, the SOM only requires an external 5 volt supply, but is there something I'm missing here My first spin proto-type board using the SOM6748, everything worked: SATA, Ethernet, Emulator, USB, I2C, UPP... My second spin proto-type board, the Emulator and I2C work, but the SATA, Ethernet and USB do not work. The only thing that has changes was the new board layout (all SOM connections remain the same near as I can tell...
0 1675
13 Oct 2011 03:32 PM
0 Replies and 1627 Views SATA not working on new layout  1627  0 Started by  rsmitch I am on the 2nd spin of ADC / DAC board using the SOM6748 and SATA is not working on the 2nd board. The SATA works on my first development board and I only made a few changes to the 2nd spin board to clean up some layout errors, but the SATA stopped working for some reason on the second layout. Question: What is the bare minimum that the SOM6748 needs for the SATA to work I cleared the pin mux to disable all other external functionality. So I'm basically just giving the SOM 5 volts (I think...
0 1627
12 Oct 2011 04:28 PM
0 Replies and 1762 Views Licesning problem in CCS4.2 for xds510 usb external emulator  1762  0 Started by  Deleted User My present license does not support the OMAP-L138 connection type through the XDS510 USB emulator . The CCS4.2v directs me to TI site where I entered the old Activation ID. But it shows that no more licenses can be issued on this activation ID. How to go about this issue. Shall I have to purchase additional licenses for every emulator that I use I I have OMAP-l138 dev board with me and selected OMAP-L138 as target. I select ARM9 and C67xx and attached proper GEL files. I try to create a sys/b...
0 1762
12 Sep 2011 11:03 AM
0 Replies and 1680 Views L138 silicon 2.0 does not boot with 2.6.33 Linux kernel  1680  0 Started by  Deleted User The new revision boards were getting stuck in setup_arch() when the CPU ID is determined. There were accommodations in 2.6.33 for silicon revisions up to 1.1 but not for 2.0 as there are in 2.6.37. To account for this, Below is a patch for the following change: In kernel linux-2.6.33/arch/arm/mach-davinci/da850.c, add a definition to da850_id list which is needed for OMAP-L138 silicon revision 2.0 /* Contents of JTAG ID register used to identify exact cpu type */ static struct davinci_id...
0 1680
24 Jun 2011 02:32 PM
1 Replies and 1874 Views UBL and U-boot from SPI flash  1874  1 Started by  Deleted User We got OMPL138 Experiment Board from Logic PD. According to the Logic PD the ubl and u-boot is in SPI Flash. we removed the SD card and we are tying to boot from uart, but the Uboot prompt is not comming and we are getting SD/MMC Boot failed. We are not getting Where is the u-boot image is it in SPI flash or in SD/MMC card. Without SD/MMC card the uboot prompt should be come on host pc Why its not coming we are checked selecting the all S7 pin configuration possibilities, then also u...
1 1874
by  Deleted UserJump to last post
17 Jun 2011 01:40 PM
0 Replies and 1585 Views UART Transmit NULL Character always  1585  0 Started by  Deleted User Hi all, when I execute the code given by logicPD using CCS4.1 for uart, UART trasmits only null character '00' via serial port, please guide me to solve this issue Thanks & Regards, Muthu
0 1585
03 Jun 2011 12:41 AM
0 Replies and 1892 Views C674X_0: The callstack was unable to find Frame Pointer  1892  0 Started by  Deleted User Hi all, C674X_0: The callstack was unable to find Frame Pointer register information , This error I am receiving while running the program in ZOOM l138 Development kit , anybody knows what is this error And also only LED blinking program is running, all other programs not executing, please guide me to solve this issue Thanks & Regards Muthu
0 1892
30 May 2011 03:48 AM
1 Replies and 1938 Views SPI Interface on EVM OMAP-L138  1938  1 Started by  redwing Hi all, is there any possible to connect (solder / plug) to OMAPs SPI pins on the board Maybe via plugs J13, J28 or J29 Any help on this issue would be appreciated. Thanks, Steve
1 1938
by  redwingJump to last post
26 May 2011 03:00 PM
1 Replies and 1813 Views SPI  1813  1 Started by  redwing Hello, I've got an OMAP-L138 evm development kit from LogicPD. And now I want to write an application which uses a SPI channel of the C6748 to communicate with another controller (its an MPC5643L). Are there any interfaces (pins, plugs) on the board on which I can connect / solder some cables to connect the SPI channel on the C6748 to the MPC5643L My MPC5643L already has an interface to do so all that is missing is the docking on the OMAP-L138 EVM board. Any help on this issue would be apprec...
1 1813
by  redwingJump to last post
26 May 2011 02:58 PM
0 Replies and 2258 Views Target configuration error regarding GEL file in CCStudio4.2  2258  0 Started by  Takki After I downloaded the 1017292B_OMAP-L138_GEL_BSL_Files_v2&911&93.3.zip from LogicPD website, I added GEL files to the Target Configuration file in CCStudio v4.2 OMAPL138_DSP.gel-> Advanced tab C674X_0 initialization script OMAPL138_ARM.gel-> Advanced tab ARM9_0 initialization script And I clicked 'Save' button. Then the following error has occurred. Could you please investigate the reason for the error Error message Description cvc-complex-type.4: Attribute 'description'...
0 2258
13 Apr 2011 10:50 PM
You are not authorized to create a new topic
Page 4 of 5 << < 12345 > >>


RSS Feed Available