Search

Technical Discussion Group Forum

This forum is provided for user discussion. While Beacon EmbeddedWorks support staff and engineers participate, Beacon EmbeddedWorks does not guarantee the accuracy of all information within in the Technical Discussion Group (TDG).

The "Articles" forums provide brief Articles written by Beacon EmbeddedWorks engineers that address the most frequently asked technical questions.

To receive email notifications when updates are posted for a Beacon EmbeddedWorks product download, please subscribe to the TDG Forum of interest.

TDG Forum

Search this forum:
Search
You are not authorized to create a new topic
Page 22 of 22 << < 1819202122
Topics
 Replies
 Views
 Last Post
0 Replies and 1270 Views Building Qtopia4  1270  0 Started by  Deleted User Dear all, I'm trying to build the Qtopia4 in the Linux BSP for the DM3730 Torpedo module. While compiling, it shows that the library Xtst is missing. This looks like that Qtopia4 depends on libXtsl. How can I fix the depencendes Thanks and best regards, Joaquim Duran Gem-Med
0 1270
16 Dec 2011 02:54 AM
1 Replies and 1542 Views Torpedo SOM integration support  1542  1 Started by  MarcoPhx Hello, I have received the Torpedo DEV Kit for DM3730. I have studied the docs and schematics available, and understood that my company need a strong support to integrate the Torpedo SOM with Android in our handheld. We'll need a driver for trackball and integration of our TFT display. May I have a contact at which send a draft of requirements for evaluation of such services Regards, Marco
1 1542
by  MarcoPhxJump to last post
15 Dec 2011 10:12 AM
1 Replies and 1602 Views How can I use AM3703 in DevKit? (Android)  1602  1 Started by  marc Hi everybody, I have a Torpedo SOM Development Kit. This Kit has two modules, a DM3730 and AM3703. Normally I’m using the DM37 module (Android OS), but today I wanted to use the AM3703. When I try to use the AM3703 I saw that it didn’t have the Pre-Built Binaries in LogicPD resources. I also have tried with Android BSP Source Code, and I have had the same result, AM3703 doesn’t work. Anybody knows how I can to use AM3703 with Android in this Kit. I think that if LogicPD give you this module, y...
1 1602
by  marcJump to last post
15 Dec 2011 10:11 AM
4 Replies and 1725 Views Battery drains while running Linux BSP  1725  4 Started by  indivara First, I've looked at this threa which seemed to be related, but it doesn't solve anything. We are running Linux from the BSP, written to on-board NAND, but after running for a couple of hours, the battery gets completely drained and the board begins to power cycle. Booting from SD with LoLo on it doesn't charge the battery either, we have to restore the flash to its original state and leave it for several hours. What should we do to make the battery charge while running Linux The kit's LCD d...
4 1725
by  indivaraJump to last post
01 Dec 2011 10:49 PM
2 Replies and 1674 Views Kernel config of the demo image  1674  2 Started by  klaas Hi, Is it possible to get the kernel configs of the demo images somewhere I'm trying to get my kernel to boot but have failed so far. At the moment I'm using LoLo to load u-boot from which I load my uImage. Is there a need to use u-boot or can I use the raw load in LoLo to load a zImage or something like that I've tried the raw load on the zImage but it halts after some output aswell. Possibly it's the same problem I'm having when using u-boot so it's probably kernel related. If possible I...
2 1674
by  chandler.nealJump to last post
29 Nov 2011 06:37 AM
5 Replies and 1664 Views How can I install (boot) Android in nand?  1664  5 Started by  marc Hi Everybody, A couple of days I'm starting to use Torpedo SOM Development Kit. In this two days, I have installed applications, I have created a Bootable SD card and so on. But, I don't know what I must doing to boot from nand! which is the way If anybody know it, please write me all the steps! :) Regards, Marc.
5 1664
by  marcJump to last post
15 Nov 2011 02:40 PM
1 Replies and 1680 Views LogicLoader to load Linux Kernel and file system via network  1680  1 Started by  jsarao I command LogicLoader to load the elf over the network (see previous post). e.g. load elf /tftp/192.168.1.112:/tftpboot/image.elf And that works fine. I'd like to configure my system (I guess in this case Logic Loader), so that just the u-boot loads. then I'll configure u-boot to load the kernel via tftp. I'll then configure u-boot to instruct the kernel to mount the file system via NFS. I would then like to SAVE this configuration so that every time I turn on my Torpedo dev kit it does this...
1 1680
by  jsaraoJump to last post
02 Nov 2011 03:06 PM
2 Replies and 1807 Views Problem with LogicLoader tftp load of elf  1807  2 Started by  jsarao PROBLEM: LogicLoader fails to load elf over TFPT BACKGROUND: LogicLoader LoLo Version: 2.5.0 SOM Part Number: 1017878 1. TFTP is enabled on server * I use this server to load linux images for other devices nameBESPIN:~/1020072_DM37x_Linux_BSP_1-0$ chkconfig tftp tftp xinetd nameBESPIN:~/1020072_DM37x_Linux_BSP_1-0$ sudo /etc/init.d/xinetd status * xinetd is running nameBESPIN:~/1020072_DM37x_Linux_BSP_1-0$ netstat -a | grep tftp udp 0 0 *:tftp *:* ...
2 1807
by  jsaraoJump to last post
02 Nov 2011 08:54 AM
3 Replies and 2068 Views Getting Started - Pre-Build Windows CE and Linux  2068  3 Started by  eric.miles I have two SDK-OMAP3530-20 Zoom Development Kits. I've been trying to just get something to load on both boards. My first attempt was to follow the instructions in the Quick Start Guide (1014938C_Torpedo_DevKit_QSG.pdf) for getting the Demo Windows CE up and running. So I connected the SOM, connected the battery, connected the LED screen, inserted the provided Windows CE SD card into the primary slot, and attached the 5V power supply. I then switch the Power On and .. *drum roll* .. nothing....
3 2068
by  eric.milesJump to last post
10 Dec 2010 07:27 AM
7 Replies and 1808 Views J1 and J2 pin number ordering. Zig-zag or counter-clockwise?  1808  7 Started by  Deleted User Does the pin number ordering of the two 100-pin connectors J1 & J2 follow a zig-zag pattern The HW docs show that the main functional pin groups are mostly either odd-numbered or even-numbered. And I couldn't find any specific mention of the pin ordering in any of the docs but it would seem to make the most sense if all the even numbered pins are on one side of the connector and all the odd numbered pins are on the other side. Pin-1 is clearly stated, but from there I can't find anything t...
7 1808
by  Deleted UserJump to last post
10 Nov 2010 09:07 AM
0 Replies and 1544 Views Which I2C port is the product ID chip connected to?  1544  0 Started by  Deleted User The HW docs mention some reserved I2C addresses but which I2C port is that for Is it on I2C2 or I2C3
0 1544
31 Oct 2010 01:25 AM
3 Replies and 1711 Views MMC3, ADC, INT1 and LCD  1711  3 Started by  Deleted User MMC3 Am I correct in assuming that the MMC3 signals are the equivalent GPIO17..20/12..13 (mode 2 mux) This would be useful for our project since GPIO0..31 have special features for interrupting in certain low power states. If not, then MMC3 can only otherwise be on GPIO136..139/175..176 (mode 3 mux). This is not so useful, I hope this is not the case. ADC Is the PMIC START_ADC signal routed to a GPIO on the OMAP INT1 Is the PMIC INT1 signal routed GPIO0 (sys_nirq) on the OMAP Or anther ...
3 1711
by  Deleted UserJump to last post
27 Oct 2010 01:09 AM
7 Replies and 1919 Views Board begins to power cycle  1919  7 Started by  aaron.oreilly At the end of our first day of using the new board, it has started to power cycle itself after just a few seconds from being powered up. Left it over the weekend and Monday, could power it up for ~40 seconds. Sounds like the battery may not be charging() Any advise.
7 1919
by  ukuJump to last post
26 Oct 2010 03:31 AM
1 Replies and 1721 Views I2C2 works?  1721  1 Started by  jkg Hello, Has anyone had experience with I2C2 on the SOMOMAP3530 I seem to have SDA stuck high. In addition to the 4.7K pup shown on the torpedo schematic, I have a 3K on our board, and have the bus connected to a tvp5150. I see lots of issues with I2C2 on the beagle, and have verified my mux pins as: MUX_VAL(CP(I2C2_SCL), (IEN | PTU | EN | M0)) /*I2C2_SCL*/\ MUX_VAL(CP(I2C2_SDA), (IEN | PTU | EN | M0)) /*I2C2_SDA*/\ Both of which read back as 0x118. Thanks, Joel.
1 1721
by  jkgJump to last post
19 Oct 2010 08:44 PM
1 Replies and 1756 Views Torpedo Baseboard mem Question  1756  1 Started by  rmeyer@ieeinc.com On the Torpedo Baseboard, what is U33 (2kx8) Memory used for
1 1756
by  rmeyer@ieeinc.comJump to last post
02 Jul 2010 02:27 PM
0 Replies and 1559 Views T-35x Torpedo Baseboard PS Question  1559  0 Started by  rmeyer@ieeinc.com Hi, Why you you think Q7 added when U16 is already turned on/off by T2_REGEN(revision 1013987 - 1014746 of schematic 1014746 sheet 8) Especially with R102 across Drain Source. Seems a bit scarry.
0 1559
10 Jun 2010 04:06 PM
0 Replies and 1510 Views Android on this kit  1510  0 Started by  sean9182 Is it possible to run the Android OS on this dev kit I flashed an SD card with the uboot, MLO, uImage, and filesystem, but nothing boots! Nothing shows on the screen or the debug window. If I power on the kit without an SD card in the slot, it boots to the LogicLoader boot loader (terminal debug). If anyone could point me toward some clear instructions on this, that would be perfect. Thanks! -Sean
0 1510
09 Jun 2010 01:22 PM
You are not authorized to create a new topic
Page 22 of 22 << < 1819202122


RSS Feed Available