Go to previous topic
Go to next topic
Last Post 10 Jun 2010 04:01 PM by  richard.laborde@logicpd.com
USB device not reconized
 4 Replies
Author Messages

Mimic87



New Member


Posts:
New Member


--
12 Nov 2009 04:44 AM
    Hello,

    I'm not able to get an usb device working on the imx31 lite board.
    But i have the freescale linux operating system working as descriped on this forum in topic 1074.

    the command dmesg | grep -i usb in my terminal gives the following messages:

    usb: Host 1 registered
    usb: Host 1 registered
    usb: OTG HS Host registered
    usb: OTG HS Gadget registered
    usbcore: registered new interface driver usbfs
    usbcore: registered new interface driver hub
    usbcore: registered new device driver usb
    usbmon: debugfs is not available
    Initializing USB Mass Storage driver...
    usbcore: registered new interface driver usb-storage
    USB Mass Storage support registered.

    but when connecting an usb mass storage device, absolutely nothing happens.
    So my question: How do I enable the usb host controller, so it automatically loads the driver when connecting an usb device?

    Response will be appreciated

    srinivasan.mohan@honeywell.com



    New Member


    Posts:
    New Member


    --
    11 Jan 2010 03:50 AM
    Hi Mimic,
    Even i am also facing the same problem in my i.MX31 litekit.
    Have you got any resolution? If so please, post the same in this forum

    I would appreciate if others would like to give an attempt.

    srinivasan.mohan@honeywell.com



    New Member


    Posts:
    New Member


    --
    18 May 2010 06:12 AM
    Posted By Srinivasan on 11 Jan 2010 3:50 AM
    Hi Mimic,
    Even i am also facing the same problem in my i.MX31 litekit.
    Have you got any resolution? If so please, post the same in this forum

    I would appreciate if others would like to give an attempt.




    ###########################################################################3

    I could solve this problem by applying USB related patches from Timesys as suggested by LogicPD

    - Srinivasan

    donaldyeh



    New Member


    Posts:
    New Member


    --
    10 Jun 2010 12:44 PM
    Posted By Srinivasan on 11 Jan 2010 3:50 AM
    Posted By Srinivasan on 18 May 2010 6:12 AM
    Hi Mimic,
    Even i am also facing the same problem in my i.MX31 litekit.
    Have you got any resolution? If so please, post the same in this forum

    I would appreciate if others would like to give an attempt.




    ###########################################################################3

    I could solve this problem by applying USB related patches from Timesys as suggested by LogicPD

    - Srinivasan





    Hi, Srinivasan:

    Could you give me the link where is the patches from Timesys? I have same problem as you and Minic.

    Thanks in advance.

    Donald

    richard.laborde@logicpd.com



    Basic Member


    Posts:247
    Basic Member


    --
    10 Jun 2010 04:01 PM
    Donald,

    You will have to contact Timesys for access.
    Thanks


    ---