Search

Technical Discussion Group Forum

This forum is provided for user discussion. While Logic PD support staff and engineers participate, Logic PD does not guarantee the accuracy of all information within in the Technical Discussion Group (TDG).

The "Articles" forums provide brief Articles written by Logic PD engineers that address the most frequently asked technical questions.

To receive email notifications when updates are posted for a Logic PD product download, please subscribe to the TDG Forum of interest.

Search this forum:
Search
You are not authorized to create a new topic
Page 1 of 3123 > >>
Topics
 Replies
 Views
 Last Post
0 Replies and 1385 Views Important Notice: MCF5329 Fire Engine End of Life Notification II  1385  0 Started by  Joe Charboneau The new document MCF5329 Fire Engine End of Life Notification II has been posted. You can download this new document from the MCF5329 Fire Engine product page on Logic PD's support site, or at: https://support.logicpd.com/Desktop...tryId=3055
0 1385
25 Aug 2016 09:27 AM
0 Replies and 1657 Views Important Notice: Zoom Coldfire SDK Development Kit End of Life Notification  1657  0 Started by  Joe Charboneau Zoom Coldfire SDK Development Kit End of Life Notification The Zoom Coldfire SDK Development Kit End of Life Notification has been posted.   You can download this new document from the MCF5329 Fire Engine product page on Logic PD's support site, or at: https://support.logicpd.com/Desktop...tryId=2985  
0 1657
09 Apr 2015 03:44 PM
0 Replies and 1734 Views Transfer acknowledge logic for Compact Flash  1734  0 Started by  logiclab I'm working on MCF5329EVB and I found a problem () with the connection of FlexBus Transfer Acknowledge (/TA) from Compact Flash to the CPU. Looking at the schematics of the baseboard, the nCHRDY signal is connected to pin -WAIT (42) of the compact flash (page 5) and it ends on page 2 at 144PIN MCF5329 engine card connector (also on page 10 test-point). Looking at the schematics of the MCF5329 engine can be seen that the signal nCHRDY from page 2 ends in a logic inverter (SN74ALVC14DGVR) on page...
0 1734
03 Nov 2010 04:39 AM
2 Replies and 2157 Views MCF5329EVB Supply Voltage Sequencing  2157  2 Started by  Deleted User My Base Board is the "SDK-DRG-!0", "MCF53xx SDK", "Zoom SDK Application Board Rev 7". Freescale specify: MCF5329DS&46;pdf MCF532x ColdFire® Microprocessor Data Sheet, Rev&46; 5 3&46;3&46;1 Power Up Sequence "IVDD should not lead the EVDD, SDVDD, or PLLVDD by more than 0&46;4 V during power ramp-up or there is high current in the internal ESD protection diodes&46;" When powered from the supplied Plug Pack and th...
2 2157
by  Deleted UserJump to last post
27 Aug 2010 02:50 PM
6 Replies and 1859 Views Performance  1859  6 Started by  Deleted User I noticed that the hardware documentation states that the 5329 evaluation boards runs internally at 240 Mhz. after power-on-reset. This is noted on pages 8 and 9 of the MCF-5329-10 Hardware Specification (Logic PN 1004028). Using the LogicLoader monitor, I looked at the Chip Configuration Register (CCR at 0Xfc0a0004) and a value of 0x0009 was returned. Bit 1(PLL MODE) = 0 indicates that the processor PLL derived clock is running at 180 instead of 240 Mhz. First, is this true If so, how can...
6 1859
by  Deleted UserJump to last post
25 Aug 2010 05:29 PM
0 Replies and 1646 Views Flashing ROM copy kernel on 5329 eval board  1646  0 Started by  Deleted User Hi I am using Green hills Int5010 for 5329 eval board. I flashed the kernel (build with kernel.ld ) in ROM copy mode. However after reset board does not come up. Any ideas It works well in RAM mode.. Regards, Gaurav
0 1646
21 Jul 2009 10:34 AM
0 Replies and 1651 Views Y1 clock no output  1651  0 Started by  garyyang Y1 no output on MCF5329EVB board, I also notice R10 not mounted So, now I can not program Flash, so how to solve this problem Thanks.
0 1651
17 Jun 2009 05:18 PM
0 Replies and 1661 Views hardware bug on board.  1661  0 Started by  garyyang I can not plug in Freescale USB TAP(BDM interface), because the distance of J3 and P3 is too near. Please reconsider the location if have next board version.
0 1661
16 Jun 2009 05:28 PM
1 Replies and 2025 Views M5329EVB CompactFlash Driver  2025  1 Started by  yingbohu Does anybody here know if there is any CompactFlash Driver sample code for M5329EVB Thanks in advance.
1 2025
by  ermangpJump to last post
28 Aug 2008 05:06 AM
1 Replies and 1988 Views Mechanical problem with SDK, USB Multilink, and Display Kit  1988  1 Started by  PWR Hello out there, we are new in ColdFire development and have started with the Zoom ColdFire SDK and the Zoom 6.4" Display Kit. As you know the SDK comes with the USB BDM Interface from P&E Microcomputer Systems. Provided that the problem does not sit in front of the computer screen and between my ears, from the included documentation I deduce that the correct orientation of the BDM Interface in respect to the SDK board is as shown in the included picture. This however would collide wit...
1 1988
by  PWRJump to last post
29 Jul 2008 01:00 PM
1 Replies and 1966 Views MCF5329 UART2  1966  1 Started by  SD_EE I have an application that requires three UARTs. I have verified the operation of UART0 and UART1 on the eval board, but UART2 has some strange behavior. Anything that I transmit on UART2 also shows up on the recieve line - not only in the read buffer, but I can see what I transmit on the recieve line with an oscilloscope. Why is whatever I transmit also showing up on the receiver Is this due to the external CAN and RS232 circuitry on the eval board Is this a problem with the 5329 silicon B...
1 1966
by  SD_EEJump to last post
13 Jul 2008 09:18 PM
0 Replies and 1658 Views Passing EMI testing  1658  0 Started by  Deleted User Problem: We're seeing EMI spikes at 120MHz & 360MHz that we've isolated to the SOM board. If I program the Flash to do a 'halt' as the first instruction out of reset, the spikes are still there. Hold reset low and the spikes go away. Any pointers to the main sources of EMI and solutions would be helpful. Solution: The silver bullet is disabling the MCF5329 Debug Module. The MCF5329 supports real time processor debugging. The side effect is by default the JTAG/PST lines spam out processor ...
0 1658
24 Jun 2008 08:40 AM
2 Replies and 1916 Views how to program flash to autoboot linux  1916  2 Started by  Knucklehead I have a 5329. I have CF Flasher on my WIndows PC. I have a image.bin file. What address do I need to write my image to in order to have it (i.e., lunix) boot when the board is powered up
2 1916
by  KnuckleheadJump to last post
27 May 2008 12:20 PM
15 Replies and 2247 Views Using LoLo with the Freescale BSP  2247  15 Started by  Deleted User I have been trying to use Lolo as a boot loader for the uclinux image I have built using the BSP supplied by Freescale. The image I have built downloads and runs fine using Dbug, but I cannot seem to get it to work through Lolo. I want to use Lolo, so I can do some simple logic of mounting the Compact Flash, check for a new image, dump that image to flash, dump flash image to ram, run the image. I can do all of that except for running the image. Whenever I try to load it using the command loa...
15 2247
by  Deleted UserJump to last post
02 Apr 2008 12:20 PM
2 Replies and 1918 Views Auxillary GPIO ports using SPI  1918  2 Started by  Deleted User Hi I writing an additional GPIO driver based on the mcp23s17 SPI chip. I have problems with the spi_write_then_read() function. The returned value is dummy (0xFF or 0x00). I tried different values ".del_cs_to_clk" and ".del_after_trans" in the chip structure, without results. I checked signals on the SPI bus using oscilloscope and they are correct. The spi_write() function work very good. I think it is software problem. Here is my function form the driver module: static ...
2 1918
by  BadguyJump to last post
10 Mar 2008 03:19 PM
3 Replies and 1949 Views Audio Codec does not respond  1949  3 Started by  Samuraiburger Hi folks Im trying for two weeks now getting the TI320AIC23B on the board to work. Since the CPU cannot supply the required 12MHz Clk, I removed R116 and soldered in C51, C52 and the Y2 quartz. (I used a 10MHz, but this should not be a problem for testing) This provides a smooth clock signal. The amplitude is with about 100mv a bit small, but CLKOUT pin shows a nice rectangular 3.3V at 10MHz, so this seems alright. Logic analyser verifies that all 16bit data words on the SPI are identical t...
3 1949
by  SamuraiburgerJump to last post
02 Jan 2008 07:46 AM
0 Replies and 1608 Views Error while downloading Code in MCF5329x  1608  0 Started by  Deleted User I am working on a logicPD application board with coldfire processor MCF5329x (FireEngine) on it. I am facing problem while downloading my code into it using Freescale Codewarrior through a BDM connector. While downloading code, CodeWarrior reports a problem "Could not set PC to entry point". This error occurs 9 out of 10 times and rest 1 time, it runs perfectly well. Could you pls let me know the reason for this error Thanks for your support in advance.
0 1608
18 Nov 2007 11:08 PM
1 Replies and 1754 Views MCF5329EVB USB (not working)  1754  1 Started by  Deleted User i am unable to run the mcf5329EVB as a mass storage function . The first time i plug in the usb cable the demo runs fine but if the cable is release and re-plugged the device isnt recognized by the PC.. any thoughts on this
1 1754
by  Deleted UserJump to last post
02 Nov 2007 06:33 AM
8 Replies and 1975 Views flexcan  1975  8 Started by  kplaetevoet Hello, Is there an example code for the flexcan Initial code thanks in advance
8 1975
by  kplaetevoetJump to last post
30 Oct 2007 01:29 AM
2 Replies and 1742 Views CAN for Linux  1742  2 Started by  Deleted User Hi All, I want to transmit CAN message using can_send function and when I try to do this with extended IDs (29 bits) I receive (on the other PC) only 17 bits of the CAN IDs. For example I send CAN message with ID=0x1FFFFFFF and on receiving site I get only ID=0x0001FFFF. I am sure that I put right ID in can_send function and that the receive application work properly (type of the variable). When I am sending can message with standard ID everything it's ok. Thank's for any sugestions ! Regards
2 1742
by  Deleted UserJump to last post
29 Oct 2007 05:03 AM
You are not authorized to create a new topic
Page 1 of 3123 > >>


RSS Feed Available